NettisarjakuvatJokainen netissä enemmän surffannut on varmasti törmännyt jonkinlaisiin nettisarjakuviin. Osa sarjakuvista ilmestyy myös jossain lehdessä mutta osa on myös sellaisia jotka ilmestyvät vain netissä. Nettihän onkin tälläiseen taas ihan omiaan, nettiin oman sarjakuvan saaminen on helppoa, lehteen varmasti vaikeampaa. Helppouden vuoksi erilaisia nettisarjakuvia ilmestyy varmasti sadoittain. Joihinkin tulee uusi strippi päivittäin, joihinkin viikottain tai sitten ihan satunnaisesti.

Itsekin luen säännöllisesti muutamia sarjakuvia ja eläinten ystävänä on tietysti aina mukava lukea sarjakuvia joissa on erilaisia eläinhahmoja. Sarjakuvissahan tämä on itse asiassa verrattain yleistäkin, vrt. Aku Ankka.

Eläinsarjakuvissa on se hauska puoli että eläinhahmo itsessään jo kertoo kyseistä hahmosta jotain. On aivan eri asia seikkaileeko sarjakuvassa kettu, jääkarhu vai hiiri. Vai kuinka monasti kukaan on törmännyt esimerkiksi tyhmään ja kömpelöön kettuun? :-)   Tai olisiko Viivi & Wagner yhtään sama asia jos Wagner olisi piirretty ihmiseksi?

Tällä sivulla esittelen lyhyesti muutamia eläinhahmoilla täytettyjä nettisarjakuvia joita itse luen tai olen ainakin joskus lukenut.


Klikkaa itsesi eteenpäin sarjakuvien esittelyyn:

The Whiteboard   -   Faux Pas   -   Hackles


Itse asiassa kaikissa näissä kolmessa sarjakuvassa eläimet on esitetty hieman eri tavoilla:

Whiteboardin eläinhahmot liikkuvat kahdella jalalla ja pukeutuvat vaatteisiin kuten ihmiset. Muutamia ihmisiäkin sarjakuvasta löytyy mutta sekä eläimet että ihmiset elävät samassa maailmassa tasavertaisina.

Faux Pasissa eläimet taas liikkuvat pääosin eläinten kaltaisesti eivätkä pukeudu vaatteeisiin. Ihmisiä tässä sarjakuvassa näkyy silloin tällöin mutta ne pitävät tapaamiaan eläimiä ihan tavallisina eläiminä.

Hacklesissa eläimet ovat kuten ihmisiä ja varsinaisia ihmisiä ei tuosta sarjakuvasta löydy ollenkaan.
www.tiikoni.net/sarjakuvat/ Full page map Copyright © Pasi Laaksonen