Nettisarjakuvat: The WhiteboardWhiteboardin tapahtumat pyörivät enemmän tai vähemmän värikuulasodan ympärillä. Näin ainakin sarjakuvan alkupäässä, nykyisin ehkä hieman vähemmän. Värikuulasotahan superlyhyesti on peli jossa pelaajat ampuvat toisiaan vesiliukoista maalia sisältävillä kuulilla. Osuman jälkeen tippuu pelistä pois. Pelin varsinainen tavoite vaihtelee. Itse en lajia juuri tunne, mutta kerran olen kyllä kokeillut. Värikuulasodan tunteminen ei kuitenkaan ole tarpeellista tämän sarjakuvan lukemiseksi mutta tekijä itse on ilmeisen innostunut lajista.

Tämän stripin valmistumisajankohtaa ei tarvinne arvailla:


Päähenkilönä on jääkarhu Doc joka omistaa oman oman kaupan jossa hän myös korjailee muiden aseita. Ammattitaidolla, mutta ei tosin aivan näin taikurimaisesti joka kerta:


Doc on myös tarkkana siitä että sääntöjä ja turvallisuutta noudatetaan pelikentällä. Hyvä ei heilu jos hän näkee jonkun pelaajan vaikkapa ilman suojalaseja.

Ihan realismissa ei noiden aseiden kanssa aina pysytä (eikä sarjakuvissa tietysti tarvitsekaan tai suorastaan pidäkään :-) koska Doc on kavereineen rakentanut mm. madonreikiä hyväksikäyttävän värikuula-aseen joku osuu maaliin jo ennenkuin liipasimesta ehditään edes vetää. Ja muitakin omalaatuisia virityksiä välähtelee aina välillä kuten pizza-teleportteri jota ei kuitenkaan voi käyttää liikkuvassa autossa mozzarella-siirtymän vuoksi.


Itse pidän päähenkilöstä tämän aivan mainion asenteen puolesta mikä hänellä on asioihin. Kokeilunhalua, outoja ideoita ja peräänantamattomuutta:
Tätä en kommentoi sen enempää:


Docin lisäksi mukana on usein Roger (pesukarhu) ja useita kettuja. Muuhun eläinporukkaan kuuluu mm. Rainman (jänis, joka tosin on todennut "Call me "bunny" and I'll have to kick your fuzzy white ass"), hilleri, naali, haisunäätä ja karhu. Ihmisiäkin on mukana satunnaisesti, mutta tosin vain "sivuosissa" esimerkiksi kaupan asiakkaina.

Yhtä kaikki mukavaa luettavaa ja varmasti vielä mukavampaa jos itse sattuu värikuulasotaa pelaamaan.


Whiteboard ilmestyy noin kolmasti viikossa. Klikkaa alapuolella olevaa kuvaa päästäksesi sarjakuvan viralliselle sivulle.
Huom! Tällä sivulla olevat sarjakuvastripit on kopioita yllä mainitulta viralliselta sivulta ja kaikki tekijänoikeudet kuuluvat Doc's Machine & Airsmith Services:lle

Takaisin "Nettisarjakuvat"-sivullewww.tiikoni.net/sarjakuvat/whiteboard/ Full page map Copyright © Pasi Laaksonen